O avio prevozu

Kada kupiti avionsku kartu?

Kada kupiti avionsku kartu?

Kada kupiti avionsku kartu? Tokom poslednjih godina proces kupovine avionskih karata se u mnogome promenio. Danas su avio kompanije sve manje fleksibilne a rezervacije važe kratko i ako se avionske karte ne kupe rezervacije se automatski brišu i ponovo puštaju u slobodnu prodaju. Kada kupiti avionsku kartu je pitanje koje … opširnije»

Avionske karte online

Avionske karte online

Avionske karte možete kupovati na više načina ali je sve popularnije kupovati avionske karte online. Online znači odmah pa tako možete dobiti ponudu avionskih karata sa nekoliko klikova. Sistem koji u pozadini radi pretragu radi savršeno i budite sigurni da ste za parametre koje ste uneli dobili najbolju ponudu. Nije … opširnije»

Snalaženje na aerodromu

Snalaženje na aerodromu

Snalaženje na aerodromu za putnike koji prvi put putuju avionom predstavlja noćnu moru apsolutno bez razloga. Snalaženje na aerodromu započećemo prvom lekcijom a to je Boarding pass, odnosno čekiranje. Po dolasku na aerodrom putnik je u obavezi da se sa kupljenom avio kartom „čekira“(prijavi svoj dolazak na let) na šalteru … opširnije»

Putovanje maloletnih lica avionom

Putovanje maloletnih lica avionom

Putovanje maloletnih lica avionom je moguće pod određenim uslovima. Maloletna lica su sva lica koja imaju manje od 18 godina. Da bi mogla da putuju avionom moraju da imaju putnu ispravu, pasoš ili u nekim retkim slučajevima ličnu kartu. Osim putne isprave moraju da putuju sa jednim ili oba roditelja … opširnije»

Avionska karta, osnovne informacije

Avionska karta, osnovne informacije

Avionska karta je karta za ulazak u avion. Vremenom je menjala svoj oblik, boju, papir na kome je štampana, način na koji je ispisivana a danas sve više liči na virtuelni nego na stvaran dokument. Avionska karta je od pojave civilne avijacije i prvih komercijalnih letova bila dokument koji je … opširnije»

Kolica za prevoz putnika po aerodromu – wheelchair

Kolica za prevoz putnika po aerodromu – wheelchair

Kolica za prevoz putnika po aerodromu treba da naručite pre dolaska na aerodrom. Ta opcija je dobra za sve putnike koji se otežano kreću i ako se tako osećate bolje je da je rezervišete nego da zakasnite na avion na nekom aerodromu dok presedate sa aviona na avion. Prvo ćemo … opširnije»

Prevoz životinja avionom i pravila

Prevoz životinja avionom i pravila

Prevoz životinja avionom se odvija kao i prevoz ostalog prtljaga. Prevoz životinja avionom je moguć samo ukoliko avio kompanija dozvoli prevoz vrsti životinja koju želite da prevezete. Tako postoje avio kompanije koje prihvataju da prevezu samo mali broj vrsta poštujući striktno pravila. Avio kompanije iz Emirata npr. dozvoljavaju prevoz pasa … opširnije»

Šta ne smem na aerodromu ili u avionu ?

Šta ne smem na aerodromu ili u avionu ?

Reč “bomba” ne izgovajte ni u kom slučaju, to je poslednja reč koju treba da izgovorite na aerodromu ili u avionu. Danas ima puno bombaša koji bi rado digli neki avion u vazduh a puno se polaže na bezbednost. Izgovaranje reči “bomba” je direktno ugrožavanje bezbednosti. Nemojte se šaliti ni … opširnije»

Prtljag i šta ne smem da spakujem ?

Prtljag i šta ne smem da spakujem ?

Pitanje prtljaga je jedno od najčešće postavljanih pitanja prilikom prodaje avio karata je šta ne sme da se nosi u prtljagu. Veoma je važno da se raspitate kod nas pre polaska na put šta je dozvoljeno a šta nije u vašem prtljagu koji čekirate ili nosite sa sobom u kabinu … opširnije»

Koliko prtljaga smem da ponesem na put ?

Koliko prtljaga smem da ponesem na put ?

Treba da znate pravila za  unošenje prtljaga u avion kako biste izbegli neprijatne situacije. Od samog pakovanja prtljaga treba da obratite pažnju na to šta i kako pakujete u prtljag. Još pre kupovine avionske karte treba da imate predstavu koliko prtljaga nosite na put. Veoma je važno da se za … opširnije»