Kolica za prevoz putnika po aerodromu – wheelchair

Kolica za prevoz putnika po aerodromuKolica za prevoz putnika po aerodromu treba da naručite pre dolaska na aerodrom. Ta opcija je dobra za sve putnike koji se otežano kreću i ako se tako osećate bolje je da je rezervišete nego da zakasnite na avion na nekom aerodromu dok presedate sa aviona na avion.

Prvo ćemo vas pitati da li samo otežano hodate, da li možete da hodate uz i niz stepenice kao i da li možete samostalno da ustanete i sednete. U zavisnosti od vašeg stanja po vas će doći službenik aerodroma i prevesti vas sa check in šaltera do gate-a ili do samog aviona pa čak i do sedišta u avionu. Prevozno sredstvo mogu biti kolica za prevoz putnika po aerodromu ali i automobil na struju poput vozila za golf. Takva vožnja može biti zabavna a vama će uštedeti trud i omogućiti da stignete na avion tačno na vreme.

Putnici koje prevoze kolica za prevoz putnika po aerodromu imaju prednost prilikom ulaska u avion. Takođe, takvi putnici imaju sedišta blizu pilotske kabine tako da među prvima izlaze iz aviona gde ih ponovo čekaju kolica za prevoz putnika po aerodromu i voze do sledećeg leta.

Ukoliko prvi put letite avionom pročitajte i o tome kako se snaći na aerodromu?

Ova dodatna usluga koju pruža aerodromsko osoblje u ime avio kompanije je potpuno besplatna i pruža se svim licima koji je zatraže. Nemojte je koristiti da biste se zabavili, pomislite na one kojima su kolica za prevoz putnika po aerodromu zaista potrebna.

Može da se dogodi da pre ili posle nekog leta ova usluga ne može da se obezbedi iz razloga što nema raspoloživih kolica za prevoz putnika po aerodromu. Ukoliko vam je ova usluga neophodna savet je da prvo napravite rezervaciju i dobijete potvrdu ove usluge pa tek onda kupujete vašu avionsku kartu. Odgovor od avio kompanije u vezi ove usluge dobijamo veoma brzo i odmah javljamo vama.

Na nekim aerodromima kao što su aerodromi u Frankfurtu, Londonu, Parizu, Moskvi ova usluga je spas za sve koji teže hodaju pošto su ovi kao i mnogi drugi aerodromi ogromni a razdaljine između gejtova se mere i u kilometrima.