Prevoz životinja avionom i pravila

Prevoz životinja avionomPrevoz životinja avionom se odvija kao i prevoz ostalog prtljaga. Prevoz životinja avionom je moguć samo ukoliko avio kompanija dozvoli prevoz vrsti životinja koju želite da prevezete. Tako postoje avio kompanije koje prihvataju da prevezu samo mali broj vrsta poštujući striktno pravila.

Avio kompanije iz Emirata npr. dozvoljavaju prevoz pasa koji su pratioci slepih i zaštićene vrste u arapskom svetu, sokola koji služi za takmičenja. Kod većine avio kompanija je dozvoljen prevoz sledećih životinja – rasa:  pas, mačka, papagaj…

Prevoz životinja avionom može da se obavi u putničkoj kabini zajedno sa vlasnikom životinje ili u bagažniku zajedno sa ostalim prtljagom. Da bi se životinje prevezle u putničkoj kabini što je mnogo humanije, moraju da imaju do 5 kg zajedno sa kavezom i taj vid prevoza je omogućen manjim životinjama. Sve teže životinje će biti prevezene u bagažniku.

Prevoz životinja avionom je neophodno najaviti i tek kada se dobije potvrda od avio kompanije sa kojom se leti moguće je doneti životinje u kavezu na aerodrom i prevesti ih avionom. Bez prethodne potvrde nemojte ni da pokušavate da ih dovodite na aerodrom jer neće biti primljene na let.

Saznajte i Kada kupiti avio karte?

Razlog nedobijanja ove potvrde može da bude da avio kompanije ne prima određenu vrstu životinja na let, da na letu već postoji potvrđena rezervacija za drugu životinju iste ili različite vrste a sve u skladu sa ranije utvrđenim pravilima avio kompanije. Na letu se ne mogu prevoziti pas i mačka u kabini ili dva psa iste rase i sl.

Da biste prevezli bilo koju životinju avionom ili na neki drugi način prešli granicu potrebno je da posedujete pasoš za istu. Bez pasoša životinje ne mogu putovati u inostranstvo. Kako i za koliko do pasoša za ljubimca ?

Svaka avio kompanija ima cenovnik kada je prevoz životinja u pitanju. Najbolje je da se informišete kod nas o cenama prevoza životinja pre kupovine vaše avionske karte jer cena prevoza vašeg ljubimca može da bude presudna u izboru avio kompanije sa kojom ćete zajedno leteti.

Sve informacije i rezervacije avio karata možete dobiti u svim Jumbo Travel poslovnicama kao i pozivom na 011/303 88 77.

 

Save