Snalaženje na aerodromu

Snalaženje na aerodromu za putnike koji prvi put putuju avionom predstavlja noćnu moru apsolutno bez razloga.
Snalaženje na aerodromu započećemo prvom lekcijom a to je Boarding pass, odnosno čekiranje. Po dolasku na aerodrom putnik je u obavezi da se sa kupljenom avio kartom „čekira“(prijavi svoj dolazak na let) na šalteru avio kompanije sa kojom će putovati.

Od dokumenata putnik je dužan da priloži: avio kartu, lična dokumenta i prtljag za registraciju. Šalteri avio kompanija na aerodromu su vidno istaknuti. Prilikom čekiranja, putnik predaje svoj prtljag i dobija dve Boarding pass nalepnice(jednu lepi na ručku torbe a druga ostaje na kuponu). Kada obavi navedeno, putnik na aerodromu sa svojim Boarding pass kuponom odlazi do naznačenog izlaza(gate).Snalaženje na aerodromu

Snalaženje na aerodromu olakšaće i informacija da se šalteri avio kompanija otvaraju 120 minuta pre poletanja aviona prema redu letenja.
Bezbednosne kontrole predstavljaju vaš drugi korak vezano za snalaženje na aerodromu.
Da bi ubrzali proceduru bezbednosne kontrole na aerodromu, dok čekate na pregled učinite sledeće:izvadite sve metalne predmete, kao što su ključevi, mobilni telefoni ili sitan novac i odložite  ih u plastičnu posudu.

Obavezno izvadite lap top iz torbe i položite ga u plastičnu posudu, odvojeno od torbe i striktno pratite uputstva bezbednosnog pregleda. Važno je da imate na umu da se za putnike kojima je beogradski aerodrom polazni, na aerodromu Nikola Tesla obavljaju dve bezbednosne kontrole: prilikom izlaska iz zemlje, ispred punkta carinske kontrole i pri ulasku u putničku čekaonicu.

Carina je treći vaš korak koji potpada u snaleženje na aerodromu. Na aerodromu možete se putem prezentacija Uprave carina(na srpskom i engleskom jeziku) informisati o uvozno izvoznim regulativama. Sve informacije i novosti možete dobiti i putem internet sajta Uprave carina kao i na broj telefona „Otvorena linija“ (+381 64) 732 gde možete i uložiti žalbu na rad carinskih službenika na aerodromu.
Prtljag je možda i najvažnija stavka vašeg dobrog snalaženja na aerodromu. Kao što smo rekli, na check in-u pri Boarding pass kuponu dobijate dve nalepnice od kojih jednu zadržavate, a druga se lepi na vaš kofer. Težina kofera je jako bitna jer se razlikuje od avio kompanije do avio kompanije i klase prevoza. Dozvoljene težine prtljaga po klasa se razlikuju, a prekoračenje se dodatno naplaćuje. Osnovne mere tezine prtljaga po klasama izgledaju ovako:

  • 30 kg za prevoz u poslovnoj klasi
  • 20 kg za prevoz u ekonomskoj klasi
  • 10 kg je dozvoljena težina prtljaga za decu do dve godine starosti

Za precizne podatke o ograničenju količine predatog (registrovanog, čekiranog) prtljaga na aerodromu, najbolje je da se putnik informiše prilikom kupovine avionske karte ili po dolasku na aerodrom, kod predstavnika avio-kompanije za čiji let je kupio avionsku kartu. Višak prtljaga se dodatno tarifira, u zavisnosti od avio-kompanije.

Pored standardnog, putnik sa sobom može imati i ručni prtljag tj prtljag koji sa sobom može uneti u avion. Dozvoljenu količinu, veličinu i težinu prtljaga koji putnik unosi u avion jasno određuje svaka avio-kompanija posebno. Obično je maksimalna težina u rasponu od 5 do 10 kg, a zbir širine, visine i dužine ne sme da prelazi 115 cm. Dimenzije ručnog prtljaga možete proveriti i koristeći ram za merenje prtljaga (baggage frame) prilikom registracije prtljaga.

Pogedajte i dozvoljeni prtljag u avionu kod svih avio kompanija.

Snalaženje na aerodromu svakako obuhvata i brigu za prtljagom pa ćemo vam iz tog razloga dati par korisnih saveta:
Veoma je važno da vaš prtljag bude označen nalepnicom na kojoj će stajati vaši kontakt podaci(ime,  prezime, adresa, kontakt telefon) u slučaju gubitka prtlajga.
Takođe, nemojte ostavljati prtljag bez nadzora na aerodromu do predaje na šalteru za registraciju putnika.

Savetujemo Vam da ručni prtljag koji unosite sa sobom u putničku kabinu bude pod vašim stalnim nadzorom, kao i da ne  preuzimate i ne predajete tuđ prtljag kao svoj, zbog stvari koje bi Vam mogle ugroziti bezbednost ili Vas izložiti zakonskoj odgovornosti. Vaše snalaženje na aerodromu i to kako vam može pomoći ukoliko se desi da vam kofer ne stignu tj da su se zagubili – dešava se.

Tada je najbitnije da budete pribrani i za pomoć se obratite sluzbi za izgubljeni prtljag na aerodromu. Tu će vam napraviti zapisnik koji ima određeni broj i svaka dalja komunikacija sa kompanijom ili aerodromskom službom nije moguđa bez tog broja zapisnika – on je praktično lična karta Vašeg prtljaga. Krivac za ovu neprijatnost nije
avio-prevoznik već aerodromske službe.

Ove službe su dužne da vam u roku od 7 dana donesu prtljag na kućnu adresu. Ako se pak desi da se Vaš prtljag nikada ne pronađe, pravi se zapisnik o vrednosti stvari i robe koja se nalazila u njemu i ta vrednost Vam se isplaćuje u novcu. Svakako, postoje limiti do koje vrednosti kompanije isplaćuju odštetu.

Kada ste ispoštovali sve navedeno ostaje vam samo da uživate u letu do željene destinacije. Ipak snalaženje na aerodromu i nije toliko komplikovano zar ne?