Šta ne smem na aerodromu ili u avionu ?

Sta ne sme da se uradi u avionuReč “bomba” ne izgovajte ni u kom slučaju, to je poslednja reč koju treba da izgovorite na aerodromu ili u avionu. Danas ima puno bombaša koji bi rado digli neki avion u vazduh a puno se polaže na bezbednost.

Izgovaranje reči “bomba” je direktno ugrožavanje bezbednosti. Nemojte se šaliti ni sa čim sličnim rečima jer ćete umesto na željenoj destinaciji završiti u zatvoru.

Ne smete da budete pod “gasom” kada putujete avionom. Dešavalo nam se da se putnici toliko razvesele što putuju na primer na Kubu da ih policija izbaci iz aviona i umesto na Kubu pošalje na trežnjenje.

Ne smete da glasno pevate, vičete ili na bilo koji drugi način privlačite pažnju drugih putnika. Pre par dana je jedna putnica pevala u avionu a pilot je prinudno sleteo na obližnji aerodrom da je izbaci iz aviona i bez nje nastavio dalje.

Ne smete da pušite u avionu pa čak ni elektičnu cigaretu. Dim ne sme da pojavi u kabini jer je to signal za uzbunu i okidač za opštu paniku.

Saznajte i više na temu Kada kupiti avio karte?

U svakom od ovih slučajeva avionska karta propada a osoba koja je izazvala incident se stavlja na crnu listu avio kompanije i može se desiti da ima doživotnu zabranu letenja sa tom avio kompanijom. To može da bude strašno ako do destinacije leti samo jedna kompanija pa je brod sledeća opcija…

Save

Save

Save